Nechte se odměnit za váš nákup. Věrní zákazníci jsou pro nás to nejcennější, a proto odměňujeme registrované zákazníky, kteří se k nám vracejí.

POTŘEBUJÍ DÍVKY HOLČIČÍ BOTY?

Stejně jako se mění literatura, filmy, hračky, tak se (konečně) mění i móda oblékání. Na výběr je nyní tolik lepších možností. I když ne vždy to musí být pravda, stačí se podívat na Instagram některých teenagerů a možná se vám bude chtít brečet. Celkově však věříme, že dnešní doba nahrává tomu, abychom předefinovali, co je náplní dívčího stylu, a to v dobrém slova smyslu!

Ve VIVOBAREFOOT jsme hrdí na to, že toho můžeme být součástí.

Určitě jste si všimli, že drtivou část dětské kolekce nevyrábíme pro holky nebo pro kluky, vyrábíme ji pro DĚTI, které mají radost ze svobodného pohybu. 

Všechny naše boty jsou vytvořené tak, aby se dětské nohy mohly pohybovat a cítit jako naboso. To je nejlepší způsob pro správný a zdravý vývoj dítěte a jeho obratnost.

Ač se to nemusí zdát, tento přístup je pro dívky poměrně revoluční.

Stačí se podívat na školní obuv (především v zahraničí, kde jsou povinné školní uniformy). Dívky jsou mnohdy nucené nosit úzkou obuv na podpatku na rozdíl od chlapců.

Úzké a tuhé boty oslabují svaly a šlachy. Zejména deformují palce na chodidlech. Pokud je palec na noze neustále mírně nakloněn (a to jak do stran – úzká obuv, tak na výšku – boty na podpatku), stává se „líným“, což zhoršuje jeho schopnost přirozeného růstu a může negativně ovlivňovat celé držení těla. Z toho mohou plynout problémy pohybového aparátu, a to nejen na chodidlech. 

Není tedy žádným velkým překvapením, že ženy mají v dospělosti 4x větší pravděpodobnost, že je postihne problém s ochablým svalstvem na chodidlech.

Zbavili jsme se nepohodlných korzetů, opěr a šatů s obručí. Není na čase, abychom také přestali svírat, tlačit a deformovat ženská chodidla nepohodlnou obuví?

Změna je možná kdekoliv jen chcete. Pryč jsou ty doby, kdy jste se tajně museli v kanceláři přezouvat do pohodlné obuvi, ať už se jednalo o klasické sneakers nebo běžecké tenisky. Doba jde kupředu, stačí se podívat na nejdražší a „nejluxusnější“ módní domy. Určitě v jejich nabídce naleznete nyní i tenisky a ne jen obuv na podpatku. Možná nebudou vyrobené z udržitelných materiálů a nebudou barefoot (zatím!), ale přinejmenším se móda probouzí k tomu, aby se ženy mohly a chtěly hýbat.

Doufáme, že v době, kdy dnešní dívky budou dospělé, budou mít stále radost z volnosti pohybu.

Koneckonců, móda by neměla být o kontrole svobody pohybu žen.


Článek ze stránek vivobarefoot.com

DĚTSKÁ OBUV