Nechte se odměnit za váš nákup. Věrní zákazníci jsou pro nás to nejcennější, a proto odměňujeme registrované zákazníky, kteří se k nám vracejí.

BIO MATERIÁL BLOOM

Kopie návrhu Kopie návrhu Kopie návrhu foto slider

V roce 2007 začala jiskra pro materiál BLOOM, když Ryan Hunt začal zkoumat technologii řas jako způsob, jak vyřešit vznikající problémy se znečištěním v našem životním prostředí.

V roce 2010 se Ryan spojil s Mikem Van Drunenem, inženýrem a podnikatelem, spoluzakládajícím Algix, čímž zahájili misi využívat řasy jako prostředek k čištění životního prostředí a zároveň poskytovat světu udržitelné materiály na bázi řas.

V roce 2016 uvedla materiál BLOOM značka Algix. Jako první na světě uvedla udržitelnou přísadu do flexibilních pěn s vizí využití pro obuvnický průmysl
, sportovní produkty a doplňky.

Prvním uvedením materiálu na trh byla ve spolupráci s VIVOBAREFOOT bota do vody s názvem
Vivobarefoot Bloom Ultra III. U které vstřikovaný svršek obsahoval pěnu z řas, která předváděla materiál Bloom vysoce viditelným způsobem.

Od té doby proběhlo navázání partnerství s nesčetnými značkami v zaměření od bot po surfová prkna a ekologicky šetrné produkty,
které mají pozitivní dopad na životní prostředí.

Více informací naleznete na stránkách: bloommaterials.com

bloom ultra III (1)

BLOOM je první pěna rostlinného původu, která je částečně vyrobena z biomasy vodních řas. Tyto řasy jsou obnovitelným zdrojem a pochází z jezer a rybníků s vysokým rizikem jejich přemnožení. Řasy pomáhají udržovat ekologickou rovnováhu, ale při jejich přemnožení dokáží poškodit vodní zdroje a život v nich. Odfiltrováním přemnožených řas z těchto vodních zdrojů se pomáhají zmírňovat negativní dopady na životní prostředí. Zároveň výrobou z této biomasy redukujeme naši závislost na ropě, která je na rozdíl od řas neobnovitelným zdrojem. Vyčištěná voda, ze které se filtrací odstraní řasy, se vrací zpět do přírody, čímž se udržuje ekologie jezer a rybníků v rovnováze.

VIVOBAREFOOT ULTRA BLOOM
BOTY JAKO STVOŘENÉ PRO DOBRODRUŽSTVÍ NA SOUŠI I VE VODĚ

Kopie návrhu Kopie návrhu foto slider

A jak jsou na tom některé z dalších bot VIVOBAREFOOT?