Nechte se odměnit za váš nákup. Věrní zákazníci jsou pro nás to nejcennější, a proto odměňujeme registrované zákazníky, kteří se k nám vracejí.

Kůže značky PITTARDS

Kůže je nejstarší materiál využívaný lidstvem, počátky jejího použití sahají do časů pravěku. Značka VIVOBAREFOOT se stala partnery značky Pittards®, nejstarší britské koželužny ctící tradiční metody výroby a zpracovaní usní s použitím prvotřídní etiopské kůže z volně chovaného skotu.

Od počátku 20. století Pittards® využívá kůže ze zvířat z malých farem v Etiopii. Tato zvířata nejsou chována v intenzivním měřítku a kůže se zpracovává pouze jako vedlejší produkt masného a mléčného průmyslu.

Zvířata se volně pohybují v přírodě, kdy na pastvinách dochází k oděrkám a přirozenému zjizvení jejich kůže o stromy a keře, pigmentaci, což je charakteristickým znakem usní Pittards®.

Naše boty z kolekce Wild Hide jsou tak přirozeně zjizvené a poškrábané, což odráží původ z divoké vyprahlé krajiny, ze které pochází. Kůže nemusí být vždy dokonale hladká, myslíme si, že by právě naopak měla být milována a respektována “dokonale nedokonalá” ve své přirozené přírodní kráse, která činí každý pár obuvi jedinečným originálem.

KOLEKCE PITTARDS®